Gelukkig Kerstvlees

De cover van de Kerst-AllerhandeElk jaar vraag ik me af waar mijn rusteloosheid en weemoed in december vandaan komen. Ligt het aan de collega’s die me aan mijn bureau lieve dingen komen wensen voordat ze met vakantie gaan? Komt het omdat mijn energie automatisch opbrandt aan het vooruitzicht van een week vrij ? Of is het toch die verdomde Allerhande van Albert Heijn, die ook dit jaar – glossyer dan ooit – luxe, feestelijkheid en gezelligheid predikt?

Gezelligheid! Moet! Nu! Maar ergens in mijn achterhoofd weet ik dat het helemaal niet zo gezellig is in de wereld. Wat ga ik dan opgeklopt zitten doen met de mensen die ik lief heb? Uit angst probeer ik toch altijd een beste keuze te maken uit het overaanbod. De speciale ijstaart en de eendenborst van de Albert Heijn, de mini-panettones van La Place, de volkoren worstenbroodjes van de biologische bakker… Ook moeten er nog bloemen gehaald worden. Zonder glans kom je die donkere dagen toch niet door?

Albert Heijn steelt dit jaar het leukste Kerstliedje voor zijn commercial. “Baby, it’s cold outside” van Margaret Whiting en Johnny Mercer herinnert me voor altijd aan die dikke, gezellige mijnheer van de supermarkt.

Tot slot: vleesweigeraars en geheelonthouders hebben het ook al moeilijk deze dagen. “Men zal groot vlees eten”, de AH Kerstkalkoen voorop. Maar in de keuze van vlees is er een sterrensysteem:  0 sterren voor “who cares?” tot 3 sterren voor een gelukkig dierenleven en een verantwoorde biologische productie. Tussen glans, glitter en klatergoud van de feestdagen wens ik iedereen vooral deze sterren toe. Gelukkig Kerstvlees.

Over Eric van Oevelen

Dit is een persoonlijk weblog van Eric van Oevelen, Pr en communicatie-adviseur, informatiespecialist, fotograaf, tuinontwerper, beoefenaar van yoga, liefhebber van goed voedsel, films en allerlei soorten muziek. Ik woon in Oosterhout en werk bij Avans Hogeschool.
Dit bericht werd geplaatst in Alledaags leed en zo, Marketing en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Gelukkig Kerstvlees

  1. Hannie zegt:

    Dagen vantevoren je gewone boodschappen en verder net doen alsof het doordeweekse dagen zijn. Dat is mijn remedie. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s