Gratis kookboekjes

Sinds jaar en dag houd ik van lekker eten en lekker eten koken. Mijn werk in de keuken heeft soms wel iets van een studie: op zoek naar het perfecte recept. Die receptuur leg ik daarna voor mezelf vast: succes bewaard en voor herhaling vatbaar.

Een aantal beproefde recepten heb ik bij gelegenheid verzameld in kleine, zelfgemaakte kookboekjes. Om cadeau te geven. Zomaar, voor de liefhebber.
Ooit opgemaakt in WordPerfect bleken de boekjes tijdloos te zijn. Ik gebruik ze zelf na jaren nog en deel zo nu en dan nog een gekopieerd exemplaar uit aan collega’s of vrienden.

Onlangs beloofde ik een kookboekje aan een collega, maar de voorraad was op. Dat leidde tot deze remakes als .pdf en het idee om de recepten te delen met iedereen op internet.

Dubbelzijdig printen, 1 x snijden, nietjes er door en je hebt een boekje voor jezelf en een boekje om cadeau te doen. Spread the word!
En het is helemaal gratisssss! Wel vind ik het leuk als je hieronder een reactie plaatst.

Zeven laatste strohalmen (om uw relaties te redden)

Download gratis het kookboekje Zeven laatste strohalmen - om uw relaties te reddenNiet iedereen is een begenadigde kok. Met dit boekje kun je de liefde (die je in het koken stopt) aardig faken. Ook leuk als stille hint om cadeau te doen. De recepten gaan van doodeenvoudig tot gemakkelijk.
7 recepten: tomatensaus met chorizo, kip met cajunkruiden, andijviestamp met rookkaas (vegetarisch), ham met champignons en bosui (slank), gehakt met taugé, hete kip (snelle sateh) en pasta con broccoli. Gratis download

De kleine Indonesische rijsttafel

Download gratis het kookboekje De kleine Indonesische rijsttafelLos van de exotische kruiden is Indonesisch koken eigenlijk heel basic en gemakkelijk.
12 recepten: lalab tomat, lalab ketimoen, babi ketjap, frikadel pan, ikan boemboe bali, oerap-oerap, orak-arik van kool, telor boemboe bali, sambal goreng boontjes, sambal goreng maïs, sambal goreng oedang en de toverformule voor seroendeng.
Inclusief verklarende woordenlijst en ruimte voor eigen notities. Gratis download

2 reacties op Gratis kookboekjes

  1. Jorianna zegt:

    Was op zoek naar een recept voor Orak Arik. Trof dit boekje. Fantastisch! Als bunus: ook het recept voor Frikadel pan en de ultimieme seroendeng.
    Super, en zeer bedankt!

    • Dag Jorianna, leuk om eens te lezen. Want ik heb geen idee naar wie mijn receptenboekjes toe gaan. Deze zomer komt er weer een boekje met Italiaanse gerechten. Misschien is dat ook iets voor je. Vertrouwd recept: gezond en niet al te ingewikkeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s