Videotips

In ontwikkeling: een wisselende lijst van mijn tien favoriete video’s. Er verschijnt zoveel moois op internet dat ik graag een kleine verzameling aanleg.

The City of Samba

Rio de Janeiro met het Carnaval in 2011. Bootjes en bussen als miniaturen en mensen als mieren. Zó gefilmd dat het net niet echt is. Mooie muziek ook, die wel erg dicht naast Philip Glass heeft gelegen.
Getipt via Twitter door Stephen Fry (@stephenfry)

The Muppets : Bohemian Rhapsody

Ik geloof dat ik The Muppets leuker ben gaan vinden nadat ze niet meer wekelijks op televisie kwamen. Twintig jaar na de dood van bedenker Jim Henson zijn The Muppets nog steeds springlevend. De gekte is weer heerlijk in deze persiflage op de ‘moeder van de videoclip’.
Meer video’s van The Muppets…

White knuckles

Ik ben een grote fan van de video’s van OK Go. Het is moeilijk kiezen maar door de juiste combinatie van strakke mannen, trouwe viervoeters en aanstekelijke muziek is het deze geworden.
Getipt via e-mail door Martine van de Loo (@Martine_VDL)
Meer video’s van OK Go…

Go beyond the cover

Originele en gewaagde videoreclame voor cosmetica. Een jonge en eigenlijk best engelachtige man verandert in een zombie. Of zit het anders? De film roept vragen op over identiteit: kijken we wel verder dan de uiterlijke verschijning?
Getipt via Twitter door @JvWoudenberg
Meer informatie…

Rolling in the deep – A cappella cover door Mike Tompkins

Talenten worden ontdekt of gemaakt op YouTube. Deze jongen heeft geen instrumenten meer nodig. Hij (ver)dubb(el)t zichzelf. En het klinkt goed.

Every home needs a Harvey

Het verkopen van jezelf wordt steeds belangrijker. Deze asielhond heeft dat goed begrepen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s